Autentificare sindicalisti

Remember Me


Smart Blog
Clarificari Dosar Discriminare Drepturi Salariale si aparitia Legii 85

D-na Avocat Iulia Dumitru ne aduce la cunostiinta urmatoarele:

"Prin acest e-mail doresc să fac o serie de precizări referitoare la acțiunea în care invocăm discriminarea și solicitam instanței să dispună obligarea pârâților (ASE și MEN) la plata de despăgubiri pentru prejudiciul creat prin discriminare, echivalente cu contravaloarea a 50% din salariul lunar net, calculate de la 01.10.2008 până la 12.05.2011.

În această acțiune am avut în vedere legile 221/2008, 330/2009, 284/2010 și 285/2010. Aceste acte normative prevedeau o serie de drepturi salariale care nu au fost acordate. Au primit aceste drepturi bănești doar cei care au formulat acțiuni în justiție.

Deși tot personalul didactic și didactic auxiliar avea dreptul la acești bani, s-a ajuns la situația discriminatorie în care i-au primit doar cei care au acționat în justiție Angajatorul si aveau hotarari irevocabile.

Dosarul nostru este pentru cei care NU au făcut acțiune în justiție pentru recuperarea drepturilor salariale în temeiul legilor mai sus amintite.

În cuprinsul acțiunii, am invocat, printre altele discriminarea. Salariații la același angajator, cărora li se aplicau aceleași legi, unii primeau și alții nu drepturile salariale cuvenite.

Între timp, la data de 9 mai 2016, a intrat în vigoare Legea 85/2016 care se referă strict la această categorie de oameni – (cei din acțiunea noastră), aveau actiuni in instanta insa nu avea hotarare definitiva si irevocabila la momentul aparitiei legii sau nu au făcut acțiune în instanță și nu primeau drepturile salariale cuvenite.

Legea 85/2016 se referă la plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011.

Această lege a apărut ca să acopere diferenţele de drepturi salariale pentru personalul didactic din învăţământul de stat, pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011, rezultate din aplicarea prevederilor OG 15/2008, a Legii 221/2008, Legii-cadru nr. 330/2009, a Legii-cadru nr. 284/2010 şi a Legii nr. 285/2010.

Cum spuneam mai sus, aceste diferențe au luat naștere în urma acționării în instanța de către beneficiarii acestor drepturi salariale de către o parte din cadrele didactice+didactic auxiliar și neacționării în instanță de către altă parte din cadrele didactice + didactic auxiliar.

Rezultatul a fost că doar cei care au câștigat în instanță(aveau hotarare definitiva si irevocabila) au obținut aceste drepturi bănești, în timp ce, ceilalți nu au beneficiat de aceste drepturi salariale cuvenite în temeiul legii.

Prin Legea 85/2016 s-a creat un echilibru, în sensul că drepturile salariale cuvenite în baza actelor normative mai sus menționate, li se cuvin tuturor celor îndreptățiți, nu doar celor care au formulat acțiuni în justiție.

Prin adoptarea Legii 85/2016, statul român a acoperit discriminarea invocată de noi în cuprinsul acțiunii noastre.

La Tribunalul București, la rejudecare instanța a respins acțiunea noastră. Deși nu am primit încă motivarea instanței, părerea mea este că  instanța a considerat că nu mai există discriminare din moment ce statul a adoptat legea 85/2016 și prima tranșă + a-2-a transa(sustinuta de angajator) cuvenită în baza acestei legii a fost deja achitată.

Practic, oamenii au început să își încaseze banii.

Voi continua cu derularea acestui dosar, deoarece am fost învestită cu el și am obligații de diligență. Nu mi-a fost retras dreptul de a formula apel. Dar mă aștept la o soluție de respingere, tocmai datorită faptului că oamenii primesc banii cuveniți."


Intrebari si comentarii se poate face doar aici. Avem rugamintea sa va creati cont si sa va autentificati pentru a putea transmite intrebarile si comentariile dvs. Validarea conturilor se realizeaza manual.

By: Reprezentant/CD Nisioiu Codrin On Tuesday, 24 April 2018 Comment Comments( 0 ) Hits Views(2127)
Comments(0)
 
Valid XHTML and CSS.